Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна - в десятці країн із найгіршими дорогами

Четвер, 28 лютого 2013, 11:13

Україна за якістю автодоріг посіла 137 місце (зі 144) у світі.

Про це пише ZN.UA з посиланням на звіт про глобальну конкурентоспроможність, підготовлений експертами Світового економічного форуму.

Якість українських доріг оцінили у 2,3 бала з 7.

Росія обійшла Україну в рейтингу -вона теж набрала лише 2,3 бала з 7 можливих, однак РФ зайняла в рейтингу 136 місце, випередивши на одну позицію Україну.

Кращі дороги виявилися у Франції, Об'єднаних Арабських Еміратах і Сінгапурі (усі отримали по 6,5 бала). У десятку кращих також потрапили Португалія, Оман, Швейцарія, Австрія, Гонконг, Фінляндія й Німеччина.

Найгірші дороги, на думку міжнародних експертів, у Молдові — їх якість оцінили лише у 1,5 бала.

У нижній частині списку також опинилися кілька європейських країн, включаючи Польщу (2,6 бала), Болгарію (2,5 бала) і Румунію (1,9 бала). Із країн СНД у список гірших потрапили, крім України, Киргизія (2,5 бала) і Росія (2,3 бала).

Кращими за українські виявилися дороги в Казахстані, який зайняв 117 місце з 2,7 бала, Таджикистані (98 місце, 3,2 бала) і Азербайджані (67 місце, 4,0 бала).

Раніше повідомлялося, що "Укравтодор" проводить активний ремонт автодоріг. В організації запевняють, що за станом на 24 лютого дорожники уже ліквідували ямковість на 85% основних доріг загального користування державного значення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування