Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурори хочуть показати, в якій сфері крутилась Тимошенко

Четвер, 28 лютого 2013, 15:58

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко поки не давала свідчень у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Про це заявила журналістам заступник начальника управління Головного слідчого управління (ГСУ) Генпрокуратури Лілія Фролова, повідомляє Інтерфакс-Україна

"Досі вона не дала свідчення ... Але вона категорично не відмовлялася (давати свідчення у "справі Щербаня" як підозрювана)", - сказала Фролова.
 
При цьому, за її словами, поведінка екс-прем'єра та її захисту говорить про небажання брати участь у розслідуванні справи.

"На сьогоднішній день захист Тимошенко, як і сама підозрювана, цілеспрямовано затягує розслідування. Вона фактично не бажає брати участь у розслідуванні кримінального провадження", - сказала Фролова.

Вона підкреслила, що мова йде про небажання екс-прем'єра брати участь у допитах свідків як в режимі відеоконференції, так і особисто бути присутньою на засіданнях суду.

При цьому Фролова нагадала, що є висновки медичної експертизи, згідно з якими здоров'я Тимошенко дозволяє їй брати участь у таких слідчих діях.

Вона акцентувала увагу на тому, що участь в слідчих діях і згоду на дачу свідчень у якості підозрюваної - це право Тимошенко, а не її обов'язок, і слідство використовує всі методи для того, щоб забезпечити екс-прем'єру право на захист.

Фролова також назвала маячнею заяви захисту Тимошенко щодо навмисного підбору свідків для допитів.

"На сьогоднішній день захист Тимошенко, як і сама підозрювана, маніпулює засобами масової інформації, а також журналістами, підносячи інформацію про підбір свідків, які сьогодні допитуються ... Заява з приводу кримінальних справ, які порушені проти цих свідків, і пов'язані з цим дії - я хочу сказати, що це повна маячня ", - сказала Фролова на брифінгу в четвер.

Вона підкреслила, що свідки, які допитуються в рамках досудового слідства у "справі Щербаня", вже допитувалися раніше і давали такі ж свідчення, як і зараз.

"Свідки, які допитуються, є фактичним відображенням того середовища, з яким спілкувалася Тимошенко в 90-і роки. І тут, я думаю, доречно сказати таку фразу, що свідків, як і батьків, не вибирають", - додала представник ГСУ Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...