Азаров наказав готуватися до повені

Середа, 6 лютого 2013, 10:12

Прем'єр Микола Азаров дав доручення віце-прем'єру Олександру Вілкулу та низці міністерств розпочати підготовку до можливої повені навесні 2013 року.

Про це він сказав під час засідання Кабміну 6 лютого.

"До весни треба ретельно підготуватися з огляду на те, що створюється дуже напружена гідрологічна ситуація. У верхів'ї Дніпра накопичилось багато снігу, а зима ще не закінчилась. Синоптики передбачають ще щонайменше 6 тижнів зимової погоди", - сказав прем’єр.

Він додав, що Балканський циклон вже найближчими днями принесе мокрий сніг і зливи.

"Може бути сильна повінь. Власне, уже зараз ми побачили, що може статися: днями в Ужгороді було підтоплено 52 подвір'я та 10 га сільгоспугідь. Те, що сталося – елементарна безгосподарність та недбалість, бо дренажна система і стічна каналізація виявились засміченими і забитими", - сказав Азаров.

Він доручив міністру регіонального розвитку Геннадію Темнику за участю Держслужби з надзвичайних ситуацій провести селекторну нараду та поставити комунальникам "чіткі завдання з підготовки до сходу води і проконтролювати потім виконання на місцях".

"По-друге, службі з надзвичайних ситуацій, Міноборони, Мінрегіонбуду, Мінінфраструктури, Міністерству охорони здоров'я під головування віце-прем'єра Вілкула наказую створити міжвідомчий оперативний штаб з підготовки заходів з протидії повені", - сказав він.

Азаров також наказав підготувати рятувальну техніку та бригади швидкої допомоги можливого затоплення та створити запаси необхідних матеріалів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування