"Регіонал" вимагає справу проти Яценюка за розтрати на "Раду-3"

Четвер, 7 лютого 2013, 08:01

"Регіонал" Владислав Лук'янов просить Генпрокуратуру порушити кримінальну справу щодо зловживань при виділенні коштів на купівлю та встановлення у парламенті системи "Рада-3".

Про це він заявив у ефірі ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

Кошти на цю систему виділили з бюджету Верховної Ради за одноосібним рішенням Арсенія Яценюка, який тоді був головою парламенту.

"Нехай прокуратура розслідує цю справу", - заявив Лук'янов. 

"Коли ми кажемо про "Раду-3", то тут є питання зловживання бюджетними коштами. Ця система профінансована з порушенням законодавства та порядку використання бюджетних грошей. За таке чиновники низького рангу несуть кримінальну відповідальність", - стверджує "регіонал".

Лук’янов зазначив, що "уже є не одна кримінальна справа за нецільове використання бюджетних коштів". 

"Причетним до системи "Рада-3" є перша особа блоку "Батьківщина" Арсеній Яценюк, тому що не було узгодження з бюджетним  комітетом, не було закладено фінансування цієї системи в кошторис ВР. Тобто бюджетні гроші, які не були використані на інші видатки, треба було повернути в державний бюджет", - заявив він.

"У тій ситуації вони були використані за одноосібним рішенням Яценюка. За такі рішення його і зняли з цієї посади. В кошторисі Верховної Ради не було закладено коштів на розробку нової системи "Рада-3", - сказав Лук’янов. 

Він зазначив, що регламент розгляду цього питання передбачає прийняття рішення бюджетним комітетом.

"Бюджетний комітет Верховної Ради V-VI скликань не приймав таких рішень. Ці кошти було витрачено за особистим розпорядженням голови ВРУ Арсенія Яценюка", - запевнив "регіонал".

"Я публічно звертаюся до Генеральної прокуратури стосовно розслідування законності фінансування системи "Рада-3", - заявив Лук’янов. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News