Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За інформацію про вандалів, що "б'ють" Бандеру та Шухевича, дають гроші

Понеділок, 11 березня 2013, 09:32

"Молодіжний націоналістичний конгрес" оголосив грошову винагороду за надання інформації щодо вандалів, які пошкодили пам’ятники Степанові Бандері та Романові Шухевичу.

Про це йдеться в повідомленні громадської організації.

У конгресі нагадали, що 6-7 березня відбувся ряд пошкоджень та руйнувань пам’ятників та меморіальних таблиць героям національно-визвольних змагань Бандері та Шухевичу.

Невідомі зруйнували та облили фарбою пам’ятники провідникам ОУН та УПА в селах Тюдів та Грабівці Івано-Франківської області, завдали ушкоджень пам’ятнику та барельєфу Бандері у селі Воля-Задеревацька Львівської області, а також розбили меморіальні таблиці Бандері та Шухевичу в Здолбуневі Рівненської області та в селі Білогорща під Львовом.

Члени організації просять усіх, хто був свідком цих подій чи володіє цінною інформацією, сприяти розслідуванню справи та відновленню справедливості.

Особи, які нададуть дані, що допоможуть затримати та притягнути до відповідальності винних, отримають винагороду у розмірі 1000 гривень.

"Українці - не ідіоти. Сьогодні нами намагаються маніпулювати. Цією "війною пам’ятників" наш народ провокують на розкол держави, нацьковують одне на одного, відволікаючи від реальних проблем", - заявила член львівського осередку організації Соломія Фаріон.

Як відомо, вандалізм над пам’ятниками Бандері і Шухевичу розпочався після того, як націоналісти зруйнували пам’ятник Володимиру Леніну в Охтирці.

Хроніку плюндрування пам'ятників в Україні дивіться на "Історичній Правді"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...