У ЦВК запевняють, що питання Власенка вже закрите повністю

Понеділок, 11 березня 2013, 16:21

Повноваження депутата від "Батьківщини" Сергія Власенка припинені після винесення рішення Вищого адмінсуду і додаткового рішення Верховної Ради з цього питання не потрібно.

Про це повідомив заступник глави Центральної виборчої комісії Андрій Магера, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

"Якщо приймається рішення (про дострокове припинення повноважень народного депутата) на підставі ч.4 ст.81 Конституції судовим органом - в даній ситуації ВАСУ - то повноваження народного депутата за таких обставин вважаються достроково припиненими самим рішенням суду і додаткові рішення Верховної Ради не потрібні" , - пояснив він.

Член ЦВК також повідомив, що питання про реєстрацію депутатом наступного за списком "Батьківщина" кандидата замість Власенка ЦВК розгляне після отримання тексту рішення ВАСУ.

"Як тільки ми отримаємо рішення ВАСУ, вивчимо це рішення на засіданні ЦВК, і тоді вже будемо визначатися. Говорити наперед яким це рішення буде я вважаю недоречним, оскільки це предмет повноважень не окремого члена ЦВК, а всієї комісії", - сказав заступник глави ЦВК.

Ч.4 ст.81 Конституції говорить, що у разі невиконання вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності повноваження народного депутата припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду.

Як відомо, раніше Вищий адміністративний суд позбавив Власенка депутатських повноважень за сумісництво.

Суд прийшов до висновку, що, захищаючи Тимошенко, депутат виконував функції адвоката.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування