Янукович затягує із ще однією обіцянкою Європі

Вівторок, 12 березня 2013, 07:20

Президент Віктор Янукович затяг виконання ще одного зобов'язання перед Євросоюзом, не затвердивши минулого тижня порядок виконання рекомендацій ЄС.

Рекомендації стосувалися умов підписання угоди про асоціацію з Україною, пише Комерсант.

У ході недавнього саміту Україна-ЄС Янукович пообіцяв європейцям підписати указ, що зобов'язує всі органі влади виконувати рекомендації Брюсселя.

У документі планувалося врахувати ключові вимоги "списку Фюле" — переліку індикаторів готовності Києва до підписання УА. 

"Президент пообіцяв, що скоро підпише указ... Нам також обіцяно, що в ньому будуть відбиті рішення, прийняті на саміті Україна-ЄС", — заявляв раніше єврокомісар Штефан Фюле.

Співрозмовник у дипломатичних колах уточнив, що мова йшла про необхідність підписання документа в найкоротший термін — не пізніше минулого тижня, а його відсутність до сьогоднішнього дня "є приводом для занепокоєння".

Інший співрозмовник видання уточнив, що проект президентського указу був готовий ще в лютому, однак потім "застряг" на узгодженні в структурних підрозділах адміністрації президента й Кабінету міністрів, куди він також був переданий на візування.

Із секретаріату уряду нібито надходили негативні сигнали про перспективи його затвердження. 

Офіційний Брюссель уже висловив стурбованість з цього питання. 6 березня глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінські провів зустріч із радником президента Андрієм Гончаруком.

Той запевнив європейського дипломата, що документ буде підписаний.

В адміністрації президента запевнили, що глава держави не відмовляється від обіцянок.

"Документ проходить останні узгодження. Цілком можливо, що він буде підписаний і оприлюднений наприкінці поточного тижня",- заявив співрозмовник в АП.

"Передбачається, що це буде великий, всеосяжний документ. Швидше за все, він буде виданий не як указ, а як розпорядження президента", - додав співрозмовник. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...