Експерти підтвердили, що Павліченко писав адресу вбитого судді

Вівторок, 12 березня 2013, 12:55

Почерк у записці з домашньою адресою вбитого судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова, яка була знайдена в квартирі Сергія Павліченко, належить засудженому.

Про це заявили експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз на засіданні Апеляційного суду Києва.

"Досліджені рукописні записи виконані Павліченком Сергієм Дмитровичем без навмисної зміни ознак власного почерку під впливом тимчасових факторів природного характеру, що збивають", - зачитав суддя.

"А також без внутрішніх причин - таких як емоційне напруження, хвилювання, і зовнішніх - таких як незручна поза, незручне розміщення матеріалу письма", - уточнили експерти.

Як відомо, листок паперу з адресою судді Голосіївська, 13 був виявлений в ході досудового слідства у квартирі Павліченків.

За версією слідства, він підтверджує, що Павліченко готувалися до вбивства судді.

Сам Дмитро Павліченко стверджує, що походження цього листа йому невідомо і, швидше за все, його там і не було.

Адвокат Тетяна Шевченко вважає, що записку з адресою вбитого судді Сергій Павліченко міг написати після затримання під тиском співробітників УБОЗу.

"Якщо це дійсно Сергій Павліченко, то пояснення дуже просте - 26 березня 2011 року Павліченко затримали співробітники УБОЗу, що вони там з ним робили нам не відомо, але я однозначно можу стверджувати, що на нього чинився тиск. Він там писав не один папір, тому я не виключаю, що він під диктовку тих же убозівців міг написати цю адресу", - цитує Шевченка ЛІГАБізнесІнформ.

Адвокат уточнила, що Павліченко не сказав про це, оскільки не пам'ятає, бо був у стресовому стані.

У свою чергу прокурор Наталія Сема заявила, що результати експертизи - ще один доказ провини Павліченко у скоєнні цього вбивства.

Суд переніс розгляд справи на 10:30 21 березня.

Як відомо, 2 жовтня 2012 року 47-річний киянин Павліченко і син Сергій були засуджені за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова до довічного ув'язнення і 13 років в'язниці відповідно.

Під Апеляційним судом в Києві у вівторок також пройшла акція футбольних вболівальників на підтримку Павліченко.

Ukranews

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...