Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іващенко може одержати реальний строк

Середа, 13 березня 2013, 07:42

Колишній в. о. міністра оборони Валерій Іващенко може стати фігурантом судового процесу, за підсумками якого йому можуть змінити умовне позбавлення волі на реальний п'ятирічний строк.

Про це в середу пише газета Комерсант.

У серпні 2010 року Валерій Іващенко був арештований за обвинуваченням у перевищенні влади при реалізації майна Феодосійського судомеханічного заводу. У квітні 2012 року Печерський суд визнав його винним, присудивши до п'яти років позбавлення волі, у серпні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок, замінивши реальний строк на умовний.

У лютому 2013 року стало відомо, що Іващенко виїхав закордон і одержав політичний притулок у Данії. 

Його втеча стала підставою для декількох розслідувань і юридичних процесів, стверджують джерела видання.

Апеляційний суд заборонив Іващенку без дозволу Кримінально-виконавчої інспекції виїжджати за межі України, він був зобов'язаний повідомляти про зміну місця проживання й роботи, а також регулярно відзначатися в управлінні КВІ Голосіївського району Києва. 

Для Іващенка був установлений "пільговий" графік зустрічей з інспектором — кожний перший вівторок місяця, розповів співрозмовник в київській міліції.

Однак після виїзду закордон він, мабуть, не міг приходити в райвідділ навіть раз на місяць.

У листопаді-грудні 2012 року інспектор виконавчої служби, не дочекавшись явки засудженого, направляв йому письмові попередження про відповідальність за порушення режиму.

У лютому в Голосіївському райвідділі міліції завели оперативно-розшукну справу у відношенні Валерія Іващенка. 

"У найближчі дні, напевно, у середу-четвер, ми опублікуємо детальну інформацію про дії, які наша служба повинна почати в цій справі відповідно до законодавства",— прокоментував ситуацію заступник начальника Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко. 

Закон не залишає ДПтС місце для маневру. "Якщо засуджений не виконує покладені на нього обов'язки... КВІ подає до суду вистава про скасування звільнення від покарання  і про направлення засудженого (у колонію) для відбування покарання",- вимагає ст. 57 Кримінально-виконавчий кодекс.

На долю Іващенка майбутнє рішення суду не вплине — він уже заявляв, що не має наміру повертатися в Україну при діючій владі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування