Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна Рада має вирішити питання Києва до 20 березня

Середа, 13 березня 2013, 14:53

Крайній термін, коли парламент може прийняти проект постанови про проведення виборів мера Києва і Київської міської ради 2 червня - 20 березня.

Про це заявив глава комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія (фракція Партії регіонів), передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми (профільний комітет) прийняли рішення і підтримали одноголосно дату 2 червня, тому що це якраз той легітимний термін, коли мають бути проведені вибори у зв'язку із закінченням терміну роботи Київради", - сказав він.

На його думку, чи буде прийнятий цей проект постанови Верховної Ради чи ні, залежить навіть не від парламенту, а від дій опозиції.

"Проведення виборів у Києві (2 червня) залежить не стільки від Верховної Ради, скільки залежить від опозиції", - зазначив глава профільного комітету.

За словами Жванії, очолюваний ним комітет розглянув законопроект, внесений лідером фракції "Удар" Віталієм Кличком, і "абсолютно чітко підказав авторові проекту, що терміни дуже упритул".

"Все залежить від роботи Верховної Ради і від можливості приймати рішення", - сказав він.

"Не вирішено жодного питання, яке б запустило процес виборів і терміни для голосування (за проект постанови), залишилися тільки вівторок і середа (на майбутньому пленарному тижні парламенту, 19-20 березня)", - додав "регіонал".

"Якщо Верховна Рада не буде працювати у вівторок-середу, то, природно, ніякий законопроект розглянутий не буде", - підкреслив Жванія.

Він також зазначив, що не вирішено багато питань, в тому числі і з законодавчої точки зору, які повинні бути вирішені для проведення виборів у Києві.

Як відомо, 7 березня комітет Верховної Ради з питань держбудівництва і місцевого самоврядування рекомендував парламенту призначити вибори мера Києва і депутатів Київської міськради на 2 червня 2013 року.

Мер Києва Леонід Черновецький 1 червня 2012 року написав заяву про відставку з поста столичного голови.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...