Янукович наказав Азарову зайнятися євроінтеграцією і "супроводжувати" Раду

Середа, 13 березня 2013, 15:27

Президент Віктор Янукович затвердив невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України.

Відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони від 12 березня 2013 року "Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України" він затвердив своїм указом.

Контроль за виконанням рішення Янукович поклав на секретаря Ради Андрія Клюєва.

Кабінет Міністрів має здійснити заходи щодо забезпечення прийняття законодавчих та видання інших нормативно-правових актів, передбачених планом дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму, а також підготовки та направлення на розгляд Європейської Комісії третьої доповіді України про виконання Україною зазначеного плану дій.

Також уряд має забезпечувати щомісячне інформування ЄС про заходи, вжиті Україною з метою забезпечення необхідних умов для підписання у 2013 році угоди про асоціацію.

Азаров має практично сприяти діяльності в Україні моніторингової місії Європарламенту.

Кабмін має вести "супроводження у Верховній Раді проекту закону "Про внесення змін до статті 98 Конституції (щодо повноважень Рахункової палати)".

Також він має опрацювати у тримісячний строк зі стороною ЄС питання стосовно залучення допомоги Європейського Союзу, необхідної для забезпечення імплементації Україною угоди про асоціацію.

Також Янукович наказав "сприяти разом із Київською, Миколаївською, Черкаською обласними та Київською міською державними адміністраціями у створенні належних умов для організації та проведення повторних виборів народних депутатів України в одномандатних округах".

Як відомо, раніше ЗМІ писали, що президент Віктор Янукович затяг виконання зобов'язання перед Євросоюзом, не затвердивши минулого тижня порядок виконання рекомендацій ЄС.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування