Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біля берегів Одеської області - величезна нафтова пляма

Середа, 13 березня 2013, 22:06

Площа нафтової плями біля берегів Одеської області перевищила 5 квадратних кілометрів.

Про це повідомило джерело в одній з екологічних служб, що працювали на місці надзвичайної події.

За його словами, протягом середовища екологи встигли взяти три проби води та нафтопродуктів на місці аварії. Однак подальшій роботі завадило неспокійне море.

Співрозмовник агентства не зміг назвати можливу шкоду для екології, але сказав, що вона "напевно дуже велика".

Велике забруднення територіальних морських вод України відбулося біля узбережжя Одеської області. Раніше прокуратура Одеської області повідомила, що площа нафтової плями становить понад 840 тисяч квадратних метрів.

За даними прокуратури, забруднення сталося внаслідок попадання у воду нафтопродуктів з теплоходу "Микола Бауман", який затонув в районі Старостамбульського гирла Дунаю на відстані 5 км від Нульового кілометру Дунаю.

Порушено кримінальне впровадження за попередньою кваліфікацією ч.1 ст.243 КК (забруднення моря), ч.1 ст. 242 КК (порушення правил охорони вод).

Судно "Микола Бауман" (прапор Молдови, порт приписки Джурджулешти) затонув у районі Старостамбульського гирла Дунаю, у Кілійському районі Одеської області.

Всі члени екіпажу (11 осіб, усі - громадяни Молдови) врятовані. Судно йшло з Туреччини в Херсон з вантажем гіпсу. У його носовій частині почалася теча, вода почала заливати трюми. Капітан дав сигнал лиха і спробував посадити судно на мілину, але не встиг. Воно затонуло.

Затонулому теплоходу було 40 років. Він належить Danube Shipping LTD.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...