Яценюк: Якщо нічого не зміниться, санкції проти України будуть цього року

Четвер, 14 березня 2013, 08:58

Лідер Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк вважає, що Україна може потрапити під персональні санкції до кінця поточного року, якщо ситуація не зміниться.

Про це він сказав в інтерв’ю "Голосу Америки". 

"Частина політикуму хотіла би, щоб проти України негайно ввели санкції, щоб проти України були жорсткі заходи наших партнерів і щоб Україна перейшла навіть не в сіру, а в темно-сіру зону саме за режиму Януковича. Можливо, це був би правильний крок. Але тут є одне "але", - сказав Яценюк.

"За таких умов постраждає не тільки Янукович, а всі 45 мільйонів українців. Тобто після введених персональних санкцій нам потім років п’ять доведеться працювати на те, щоб повернутись хоча б на ті позиції, на яких ми сьогодні знаходимось. Тобто якщо проти країни ввели персональні санкції, то всі забудуть за Януковича, але всі будуть пам’ятати за державу Україна. Саме тому "західники" поки що не прийняли остаточного рішення про введення персональних санкцій", - додав Яценюк.

"Але чи буде прийняте це рішення? Скажу вам так: якщо Янукович продовжуватиме в тій же манері, в якій він зараз працює, я даю максимум до кінця поточного року – максимум! – якщо не раніше, і Україна попаде під персональні санкції", - наголосив Яценюк.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування