Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко каже, що опозиція розблокує Раду, якщо сторгуються

Четвер, 14 березня 2013, 12:15

Наступного тижня робота Верховної Ради може бути розблокована.

Про це на прес-конференції 14 березня заявив народний депутат від "Батькивщини" Микола Томенко, повідомляє "ЛігаБізнесінформ".

Він відзначив, що влада й опозиція можуть знайти компроміс. Наприклад, може бути створена спеціальна слідча комісія парламенту, яка розгляне питання позбавлення мандатів народних депутатів Сергія Власенка, Павла Балоги, Олександра Домбровського й Андрія Веревського.

На думку Томенка, необхідно визначитися з питанням позбавлення мандатів сумісників, тому що це єдиний варіант позбавлення мандатів, що не вимагає підтвердження 226 голосами в парламенті.

"Навіть якщо народний депутат помер, для того, щоб припинити його повноваження достроково, потрібно 226 голосів", - пояснив він. 

Також, за його словами, необхідно вирішити питання розгляду опозиційних законопроектів у сесійному залі. Тут, за його словами, можна було б повернутися до того механізму, який застосовувався раніше, коли по середах порядок денний формують опозиційні фракції. 

Крім цього, потрібно буде погодити законопроекти, які необхідно прийняти парламенту в першу чергу. Зокрема, це стосується актів, прийняття яких необхідно для євроінтеграції України.

"І це, на мою думку, дозволить, якщо не у вівторок, то у середу розблокувати парламент і розпочати роботу", - додав Томенко.

Як відомо, депутати з опозиційних фракцій блокували трибуну й президію парламенту упродовж майже 3 тижнів – з 5 по 22 лютого, вимагаючи ввести персональне голосування.

Після розблокування провели 22 лютого одне пленарне засідання й розійшлися до 5 березня.

5 і 6 березня депутати опозиційних фракцій знову заблокували трибуну Верховної Ради, протестуючи проти позову до суду по позбавленню депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина", захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

7 березня вони продовжили блокування вже в знак протесту проти позбавлення Власенка мандату.

Спікер парламенту Володимир Рибак не виключив, що президент Віктор Янукович може скористатися правом розпуску парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування