Опозиція хоче розмови з Банковою, бо в Раді глухо - Кошулинський

Четвер, 14 березня 2013, 12:46

Парламентська опозиція не знаходить порозуміння з правлячою коаліцією, тому закликає до діалогу Адміністрацію президента.

Про це заявив віце-спікер парламенту, "свободівець" Руслан Кошулинський у коментарі Тиждень.ua.

"Усі опозиційні фракції, перш за все, "Свобода", зацікавлені у максимально ефективній роботі Верховної Ради. Але тут має бути засадничий принцип справедливості і щирості в роботі", - зазначив він.

"Коли за політичними мотивами, за якимись кон’юнктурними мотивами починають переслідувати людей, коли ось такими питаннями, як з Власенком, починають тиснути на народних депутатів як представників громади, влада показує свою жандармську функцію і стиль майбутньої роботи", - заявив Кошулинський.

"Тобто вона хоче нівелювати цю (законодавчу) гілку влади, аби вона не мала можливості самостійно, скажімо, ставити вимоги до Банкової", - вважає він.

Віце-спікер наголосив, що і судова гілка влади, і виконавча влада – вже повністю залежні від "дзвоника з Банкової".

"Тож легітимним представником народу сьогодні, єдиною незалежною гілкою залишився парламент, який самостійно, без вказівки, вирішує те чи інше питання. Оце йде злам, злам, як буде далі розвиватися країна: чи залишиться хоч щось, незалежне від волі Банкової", - заявив свободівець.

На питання, за яких умов опозиція може розблокувати парламент, Кошулинський відповів:

"Ми дали чіткий посил Банковій: поясніть, чому сьогодні в Україні встановлюється вже не просто диктатура, а жандармський режим. Хто за це несе відповідальність? Чому політичні переслідування набули такого характеру, що вже будь-кого можуть завтра посадити, позбавити мандата?!".

"Ми спонукаємо до розмови. Бо в стінах Верховної Ради ми не бачимо зараз плідного розуміння цього від правлячої коаліції", - сказав він.

Як відомо, 5 березня народні депутати від опозиційних фракцій заблокували Верховну Раду, протестуючи проти позбавлення Власенка депутатського мандату.

7 березня вони пішли зі сесійної зали парламенту, оскільки наступного (цього) тижня депутати за планом мали працювати в комітетах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News