Більше половини українців підтримують блокування опозицією ВР

Понеділок, 18 березня 2013, 11:20

55,4% громадян підтримують блокування засідань Верховної Ради, яке здійснювалося депутатами опозиційних фракцій з вимогою забезпечення особистого голосування депутатів.

Про це йдеться в результатах соціологічного дослідження центру Разумкова.

Не підтримують такі дії опозиції лише 17,9% опитаних.

Підтримку блокування засідань парламенту висловили 85,4% тих респондентів, які на останніх парламентських виборах голосували за "Свободу", 77,3% – представників електорату "УДАРу", 74,4% –"Батьківщини", 50,9% – КПУ і відносна більшість (38,2%) представників ПР.

20,3% опитаних вважають, що після того, як були внесені зміни до Закону про регламент Верховної Ради, які забезпечують виключно особисте голосування народного депутата, опозиція цілком досягла заявлених цілей, 41,0% – що досягла частково, і лише 18,1% – що не досягла.

На думку 26,6% опитаних, розблокування роботи Верховної Ради на таких умовах є виграшем опозиції, на думку 6,5% – виграшем влади, 28,8% вважають, що виграли і влада, і опозиція, 17,0% – що і влада, і опозиція програли.

У ситуації, яка виникла у зв’язку із блокуванням засідань Верховної Ради, краще враження на 34,9% респондентів справили депутати від опозиції, на 12,2% – депутати від Партії регіонів, на 31,6% і перші, і другі однаковою мірою справили погане враження, а на 5,6% – і перші, і другі однаковою мірою справили гарне враження.

Серед тих респондентів, які на останніх парламентських виборах голосували за "Свободу", 80,3% відповіли, що на них краще враження справили депутати від опозиції, серед представників електорату "Батьківщини" таку відповідь дали 69,4%, серед тих, хто голосував за "УДАР"– 55,9%.

Серед тих, хто на останніх виборах голосував за Партію регіонів, 35,3% відповіли, що і депутати від влади, і депутати від опозиції справили на них погане враження, 9,4% – однаково гарне враження, 32,5% більше сподобалися депутати від Партії регіонів, і лише 4,1% – депутати від опозиції.

Серед представників електорату КПУ 40,0% відповіли, що і депутати від влади, і депутати від опозиції справили на них погане враження, 5,5% – однаково гарне враження, у 20,0% краще враження залишили депутати від Партії регіонів, і 15,5% – депутати від опозиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...