Євросуд погодився розглянути вкрадену перемогу на окрузі Засухи

Вівторок, 22 січня 2013, 13:31

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу кандидата в депутати від Батьківщини по 94 округу Віктора Романюка.

Про відповідний лист від Євросуду "Українській правді" повідомив сам Романюк.

"Європейський суд прийняв до розгляду мою скаргу. Про дату розгляду буде повідомлено пізніше", - сказав він.

"Суд розгляне вашу справу, як тільки це буде можливо", - зазначено в листі, який Романюк надав УП.

Раніше кандидат в депутати від "Батьківщини" Віктор Романюк звернувся до Європейського суду з прав людини стосовно рішення ОВК № 94, яка визнала недійсним голосування на 27 дільницях округу, таким чином не врахувавши волевиявлення понад 30 тисяч українців.

Романюк просить суд визнати, що таке рішення ОВК порушує право на вільні вибори - стаття 3 Першого протоколу до Конвенції про захист прав і основних свобод людини. 

Як відомо, за підрахунком голосів, здійсненим на підставі примірників протоколів ДВК в окрузі №94 Романюк отримав 40605 голосів виборців, а кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха – 30941.

Проте після низки судових процесів, ініційованих спостерігачами від партії влади нібито про недопуск їх на виборчі дільниці, було визнано протиправними дії 27 ДВК. На підставі цього ОВК визнала недійсним голосування на цих дільницях, а це понад 30 тисяч голосів.

ОВК не врахувала голоси по цих дільницях і назвала переможцем Тетяну Засуху. Водночас Центрвиборчком прийняв рішення про неможливість встановлення результатів по цьому округу.

Романюк пройшов через усі судові інстанції в Україні, однак всюди отримав відмови.

Крім Романюка, до Європейського суду з прав людини звернувся кандидат від опозиції по 14 округу Іван Мельничук.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування