Томенко божиться, що "наклеп" Кузьміна не приймуть

Понеділок, 18 березня 2013, 15:56

Український парламент не прийме "середньовічну норму" закону про кримінальну відповідальність за наклеп.

Таку думку озвучив глава комітету з питань свободи слова та інформації, депутат від "Батьківщини" Микола Томенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що чергова ініціатива повернути кримінальну відповідальність за наклеп - це удар не тільки проти опозиційних політиків, але, перш за все, проти журналістів і громадських діячів", - сказав він.

"Виходячи з того, в якому стані перебувають сьогодні правоохоронні органи та судова система України, можна очікувати, що кримінальні справи будуть порушуватися за списком у відношенні громадських діячів або журналістів за наклеп або образу", - вважає політик.

За словами Томенка, в комітеті зі свободи слова та інформації вважає, що "це торкнеться, в першу чергу, журналістів та громадських діячів на місцевому рівні".

"Чиновники на місцях сьогодні включилися в боротьбу з незалежними ЗМІ або громадськими діячами, які турбують їх своєю критикою", - зазначив він.

"Якщо буде прийнято таке рішення, то в багатьох регіонах глави обласних і районних державних адміністрацій списками будуть ініціювати кримінальну відповідальність за так званий наклеп", - прогнозує глава комітету.

Томенко назвав "середньовіччям" спроби повернути дану норму в законодавство і запевнив, що опозиція не допустить ухвалення таких змін до законів.

Як відомо, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін вказав на доцільність введення в країні кримінальної відповідальності за дифамацію - публічне поширення реальних або вигаданих відомостей, що принижують честь, гідність чи ділову репутацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування