Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ вже мала завершити справу Тимошенко

Понеділок, 18 березня 2013, 16:24

Генеральна прокуратура відмовилась поінформувати захист Юлії Тимошенко, чи будуть викликатися на допит у суді нові свідки у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Про це Тижню.ua повідомив адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк.

"Я звертався з відповідною заявою до слідчого, щоб захисту повідомили чи будуть викликатися нові свідки, хто це може бути і коли? Але слідчий відмовився надати цю інформацію, пославшись на те, що суд вирішуватиме, чи викликати на допит свідків обвинувачення. Жодної конкретної інформації мені не надали", - сказав Плахотнюк.

Він зазначив, що захисту невідомо, які слідчі дії наразі здійснюються у цій справі і чи здійснюються слідство взагалі, бо "Генпрокуратура веде справу дуже непрозоро".

Плахотнюк додав, що захисту надано лише 6 томів із понад 50 томів справи, оскільки ГПУ відмовляється надавати інші матеріали у зв’язку з тим, що це може завадити слідчим діям.

"Для захисту, те що зараз відбувається у цій справі видається дуже дивним, адже 18 січня на прес-конференції ген прокурор Віктор Пшонка чітко заявив, що слідство у справі Щербаня завершено. Потім прокуратура намагалася якось довести що він це не казав, що його слова перекрутили, чи не правильно зрозуміли, але у мене є диктофон ний запис, на якому чітко зафіксовані слова генпрокурора", - зазначив Плахотнюк.

За його словами, терміни слідства у справі, вочевидь продовжили, оскільки 18 березня минають відведені КПК два місяці на її розслідування, а повідомлення про її передачу до суду – досі не має.

"Справу можуть передати у суд і через тиждень і до літа, як про це говорила прокуратура, - і через рік. Я нічого не можу спрогнозувати", - підкреслив Плахотнюк.

Як повідомлялось, у справі про вбивство Євгена Щербаня, в причетності до організації якого підозрюють екс-прем'єра Юлії Тимошенко, вже було допитано четверо свідків.

18 січня Генеральна прокуратура вручила Тимошенко підозру в організації цього злочину.

Згідно з новим КПК, слідство у справі має бути закінчено через два місяці після вручення підозри. У випадку тяжкого злочину слідство може бути продовжено до року.

Прокурор Олег Пушкар висловив сподівання, що справу до літа передадуть в суд. Але це залежатиме від того, наскільки швидко Тимошенко читатиме справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
Усі новини...