У Черкасах ножем поранили журналістку. Підозрювана каже, що викинула невдало

Вівторок, 19 березня 2013, 14:33

У Черкасах у вівторок вранці напали на правозахисницю, 56-річну журналістку тижневика "Вечірні Черкаси" Валентину Васильченко.

Як розповіла кореспонденту УНІАН сама Валентина Васильченко, невідома жінка ножем поранила їй гомілку правої ноги.

За словами Васильченко, вона встигла записати номери темно-вишневої "Тойоти", в яку сіла нападниця.

Повернувшись додому, журналістка викликала швидку й міліцію.

За словами Васильченко, лікарі швидкої допомоги обробили рану, яка, за їхніми словами, глибока.

Журналістка також поїхала до судмедекспертів, щоб засвідчити ножове поранення.

Васильченко виключає будь-які побутові мотиви злочину. Вона вважає, що це, ймовірно, помста за її публікації.

Це вже другий напад на журналістку Васильченко. 14 серпня 2000 її в під'їзді власного дому невідомі побили бейсбольними битами. Винних у тому нападі міліція не знайшла.

Водночас, прес-служба управління Міністерства внутрішніх справ у Черкаській області повідомляє, що за зверненням журналістки відкрито кримінальне провадження.

"Було встановлено, що травму Васильченко на розі вулиць Ільїна-Котовського у місті Черкаси, нанесла жителька Черкаського району, викинувши з автомобіля лезо від зламаного кухонного ножа", - уточнили в міліції

"Особи чоловіка та жінки відомі - це подружжя, яке проживає в одному із сіл Черкаського району. Жінка пояснила, що вона разом з чоловіком їхала на власному автомобілі і випадково впустила в салоні свій мобільний телефон. Авто зупинили на узбіччі, жінка почала шукати телефон на підлозі салону, під час чого випадково натикнулася на зламаний кухонний керамічний ніж", - йдеться в повідомленні.

"Як розповідає ця громадянка, сильно порізавши палець, вона викинула лезо з салону авто. Як з’ясувалось, ніж, який вона викинула з автомобіля, відрекошетив від землі і поранив ногу перехожій, яка йшла в той час по тротуару", - зазначили у відомстві.

Наразі ніж вилучений і долучений до матеріалів провадження, на даний час розслідування кримінального провадження триває, надалі проводяться слідчі дії для повного, об’єктивного розслідування справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування