Справу Щербаня продовжили, тому що не допитана Тимошенко

Вівторок, 19 березня 2013, 15:53

Генпрокуратура продовжила терміни розслідувань у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Про це повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись.

"Ще 7 березня по завершенню допиту свідка Кужель слідчий вручив адвокатам підозрюваної Тимошенко копію клопотання про продовження строків слідства у справі щодо організації вбивства народного депутата Щербаня і розкрадання $ 405 500 000 (ці два епізоди об'єднані в одне провадження). 15 березня прокурор виніс постанову про продовження термінів розслідування ", - сказав він.

За його словами, серед низки причин для продовження строків розслідування, основною є позиція Тимошенко, яка проявляється у затягуванні слідства.

"Розумієте, Тимошенко до цього часу так і не дала своїх свідчень у справі. Незважаючи на наші спроби, це так і не відбулося. Це її право, а не обов'язок, від якого вона начебто і не відмовляється, однак постійно знаходить причини, щоб уникнути спілкування зі слідством. Це одна з основних причин, чому справа ще не передана до суду ", - пояснив Курись.

Він додав, що слідчі готові до проведення допиту підозрюваної в будь-який зручний для неї час. "Слідство готове почекати ще деякий час для забезпечення дотримання всіх прав Тимошенко", - додав начальник Головного управління.

Згідно з новим КПК, слідство мало завершитися через 2 місяці після вручення повідомлення про підозру. Однак у випадку тяжкого злочину цей термін може бути продовжений до року. "Підозру" Тимошенко вручили 18 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування