"Батьківщина" вигадує, як відстояти вибори мера Києва

Середа, 20 березня 2013, 07:24

Фракція "Батьківщина" має намір у середу зранку прийняти рішення про свої дії у зв’язку з наміром Партії регіонів відкласти голосування щодо виборів мера Києва до ухвалення рішення КС.

Про це у своєму Facebook написав депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець.

"Стає більш зрозумілим шахрайський сценарій Партії регіонів щодо виборів у Києві. Так у середу вони планують прийняти постанову у першому читанні і чекати на рішення Конституційного Суду", - написав він.

"Суд - приймає рішення: 1. Оскільки вибори Київради чергові-- то вони мають відбутися разом із усіма черговими виборами у 2015 році. 2. Оскільки вибори мера Києва позачергові -- то вони мають відбутися влітку 2013. І повноваження такого мера будуть продовжуватися до чергових виборів у 2015 р", - спрогнозував Ємець. 

"Отже планується що новообраний мер пропрацює 2 роки із старою радою. Їх план, що така посада нікому окрім Попова уже й непотрібна", - обурився він.

"Сьогодні фракція о 9:00 Будемо радитись. Моя позиція - заблокувати парламент як такий що злочинно, всупереч вимогам закону позбавляє 4 -х мільйонне місто права на самоврядування", - наголосив він.

У свою чергу депутат Віктор Чумак у своєму Facebook написав:

"Хочу ще нагадати, що пролонгація повноважень діючих органів влади, поза їх конституційні строки в усьому демократичному світі розглядається, як спроба узурпації влади". 

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування