Янукович запевнив США, що "впевнено йде" шляхом реформ

Середа, 20 березня 2013, 12:39

Україна активно проводить реформи, спрямовані на модернізацію країни та її інтеграцію до Європейського Союзу.

Про це президент України Віктор Янукович заявив на зустрічі з заступником держсекретаря США з політичних питань Венді Шерман, повідомляє прес-служба президента.

Янукович сказав, що Україна останні 3 роки займається втіленням у життя програми реформ із модернізації країни.

"Це непростий шлях і час непростий. Але ми впевнено йдемо цим шляхом", - запевнив він.

Янукович і Венді Шерман. Фото прес-служби президента
Янукович і Венді Шерман. Фото прес-служби президента

Янукович додав, що велика кількість реформ, які зараз здійснюються в Україні, розроблені за допомогою міжнародних експертів, у тому числі експертів зі США. "Ми це дуже цінуємо і за це вдячні", - зазначив президент.

"Сьогоднішній порядок денний насичений підготовкою і вирішенням питань, які спрямовані на інтеграцію України з ЄС. Ми сподіваємося, що виконаємо ці непрості завдання, і вже в листопаді цього року на саміті у Вільнюсі буде підписана Угода про асоціацію та створення ЗВТ з ЄС", - заявив Янукович.

Глава держави також запевнив Шерман, що Україна налаштована на подальший розвиток стратегічних відносин зі США.

Янукович і Шерман
Янукович і Шерман

"І наша співпраця з ключових питань взаємодії на основі Хартії про стратегічне партнерство є запорукою ефективних спільних дій", - сказав він.

За словами Януковича, Україна цінує допомогу США в розбудові нашої держави за всіма напрямками, зокрема щодо демократизації країни.

Президент також висловив сподівання, що найближчим часом відбудеться зустріч голови МЗС України Леоніда Кожари та держсекретаря США Джона Керрі.

Янукович також сказав, що Україна готова й надалі плідно співпрацювати зі США в питаннях ядерної безпеки та нерозповсюдження ядерних матеріалів.

Він повідомив, що найближчим часом разом із послом США в Україні Джоном Теффтом візьме участь у відкритті заводу з утилізації порожніх корпусів двигунів міжконтинентальних балістичних ракет у Павлограді.

Шерман
Шерман

Глава держави відзначив успішну співпрацю з США щодо вивезення з території України запасів високозбагаченого урану.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування