Заступник держсекретаря США: Тимошенко і Луценка не отримали правосуддя

Середа, 20 березня 2013, 13:17

У справах колишніх українських урядовців Юлії Тимошенко і Юрія Луценка не було правосуддя.

Сполучені Штати і Європейський Союз переконані в цьому, заявила заступник держсекретаря США Венді Шерман, яку цитує "Радіо "Свобода".

"Ці справи - у центрі уваги і Сполучених Штатів, і наших європейських партнерів. Це надзвичайно важливо, щоб ці справи були вирішені, щоб в Україну повернулось верховенство права, щоб політичні опоненти не стикалися з переслідуваннями і вибірковим правосуддям", - зазначила вона.

"Я знаю, що в Україні існують різні думки щодо справи Тимошенко та інших - але у США та в ЄС ми впевнені, що у цих справах не було правосуддя. Ми очікуємо, що Україна перегляне ці справи і вони будуть вирішені", - сказала Шерман.

Відповідаючи на запитання про те, чи можуть США запровадити санкції проти деяких українських чиновників, заступник держсекретаря заявила, що на даний час пряма взаємодія між американськими й українськими політиками, урядовцями має більший ефект.

"Власне, тому я у ці дні перебуваю у Києві - я розмовляю з українцями, слухаю їхні думки, дивлюсь, яким вони бачать майбутнє України. Україна - це суверенна держава, яка має потужний економічний і людський потенціал. США, як партнер і товариш України, сподівається на її успішне майбутнє", - сказала Шерман.

Заступник держсекретаря США перебуває в Україні з дводенним візитом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування