Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор звинуватила Тимошенко в неповазі до суду і знущанні над ЗМІ

П'ятниця, 22 березня 2013, 11:59

Юлія Тимошенко демонструє "відверту неповагу" до суду, що засуджується європейською правовою практикою.

Так прокоментувала чергову категоричну відмову засудженої Тимошенко прибути на засідання Київського районного суду м. Харкова державний обвинувач Вікторія Калита, повідомляє прес-служба ГПУ.

"У заяві, яку вона передала суду, підсудна пише, що не вбачає підстав прибути на засідання. Це відверта неповага до суду і до закону в цілому. І така поведінка підсудної, таке її ігнорування судових слухань у будь-якій країні Європи та світу отримали б не лише публічний осуд, але і осуд з точки зору європейської правової практики", - сказала прокурор.

За її словами, захист та підсудна продовжують маніпулювати громадською думкою.

"Я змушена вкотре наголошувати на тому, що жодного рішення Верховного суду про закриття кримінальних справ проти Тимошенко не існує. Спроби адвокатів постійно говорити неправду з цього приводу, напевно, вже виглядають як знущання над журналістами, які вимушені транслювати ці неправдиві заяви", - наголосила вона.

"Крім того, складається враження, що сторона захисту боїться оприлюднення фактів, які можуть свідчити не на користь підсудної", - зазначила Калита.

Прокурор також роз’яснила підсудній та її адвокатам вимоги чинного законодавства.

"Кримінально-процесуальне законодавство України не передбачає можливості розпочати слухання справи по суті за відсутності підсудної особи, так само як і не передбачає можливості розглядати клопотання сторін учасників процесу по суті справи. Тому юридичну оцінку заявам підсудної про те, що вона звертається до суду з клопотанням (про це йдеться в її заяві до суду, - ред.) робити навіть немає сенсу", - додала вона.

Відповідаючи на запитання щодо можливості примусового приводу підсудної, Вікторія Калита зазначила: "Ми вважаємо, що підсудна сама має з’явитися на судове засідання, якщо вона дійсно вважає себе невинуватою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування