Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нитки у справі про вбивство Євгена Щербаня вели до Володимира Щербаня?

П'ятниця, 22 березня 2013, 12:36

Свідки, які дають зараз свідчення проти Юлії Тимошенко, були "заморожені" під справу Лазаренка.

Про це в інтерв’ю "Українській правді" розповів Геннадій Москаль.

"Зайцев, Кириченко – вони були заморожені на випадок, коли Америка видасть Лазаренка. Мар'їнков абсолютно був під справу Лазаренка. І тут в терміновому порядку їх довелося переорієнтувати на Тимошенко", - заявив депутат.

"Вони ж ніколи на Тимошенко не говорили. І тоді працювала велика група. Що, Кучма любив Тимошенко? Що, Потебенько любив Тимошенко? Якщо йти по принципу того, що говорить Мар'їнков, що прокуратура йому казала не говорити нічого про Тимошенко, сьогодні треба свідками виставляти пана Потебенька, керівника, який тоді був головним по розслідуванню особливо важливих справ, всіх слідчих оперативної групи", - запитав Москаль.

"Добре, а чого ми "Ітеру" взяли в сторону? На ній же тоді були обрубані всі нитки", - також риторично поцікавився він.

На питання, чи він допускає, що Лазаренко міг бути зацікавлений у смерті Щербаня, депутат сказав, що ні.

За його словами, якщо слідство хоче знайти правду, то мусить знайти, хто хотів підірвати Лазаренка на Рибальському острові, коли він їхав у 1996 році в Донецьк.

"Тоді був Володимир Щербань губернатором. І, наскільки я знаю, по всіх, кого я питав, всі нитки вели до нього. Але чомусь цю справу ніхто не реанімує, хоча вона не розкрита", - розповів Москаль.

"Наскільки я знаю, там хочуть відвести на Бакая, на Волкова. Я з багатьма людьми з тої групи, яка брала участь у розслідуванні, говорив. Вони прямо кажуть, що там сліди вели до Володимира Щербаня. Але була дана команда з адміністрації президента припинити, і група була розформована", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...