У Кабміні хочуть пересадити чиновників на вітчизняний автопром

П'ятниця, 22 березня 2013, 15:36

Кабмін готує рішення, згідно з яким при виконанні державного замовлення на відомчі авто пріоритет віддаватиметься українському автопрому.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов в ефірі телеканалу "Перший Національний", пише УНІАН.

"Я вам більше скажу: зараз готується рішення, яке буде прийнято на Кабінеті міністрів, про те, що при виконанні державного замовлення, будь-то швидка допомога або службові автомобілі для якихось відомств, пріоритет буде віддаватися автомобілям, які вироблені в Україні", – зазначив міністр.

"Давайте візьмемо факти: наш автопром виробляв у 2008 році 401 тисячу автомобілів, зараз він виробляє 69,6 тисяч, падіння на 79%, такого падіння автопрому немає ні в одній країні", - сказав він.

"Тепер візьмемо завантаженість наших заводів, вони завантажені на 20%, скільки людей втратили роботу за цей час. Це важливий момент, тому що зайнятість населення має дуже серйозне значення для нашого міністерства: працювало 49 тисяч осіб у 2008 році, зараз працює 20 тисяч людей", – додав чиновник.

На його думку, введення спецмита на імпортні авто стимулює зростання виробництва вітчизняних автомобілів, приплив іноземних інвестицій в український автопром, збільшить кількість робочих місць на його підприємствах.

Як відомо, раніше Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі опублікувала своє рішення ввести спецмито на нові імпортні машини.

Воно складе 6,46% на автомобілі з двигуном від 1 до 1,5 літрів і 12,95% для автомобілів з двигуном від 1,5 до 2,2 літрів.

Мінекономіки констатує, що застосування спецмита позитивно вплине на фінансово-господарський стан національного товаровиробника, дасть йому можливість полегшити процес економічного пристосування до умов конкуренції і призведе до усунення впливу диспропорцій у торгівлі, що виникли внаслідок умов імпорту в Україну автомобільної продукції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...