ОПОЗИЦІОНЕРА, ЯКИЙ ЙШОВ ПРОТИ ЗАСУХИ, АРЕШТУВАЛИ В ІТАЛІЇ

П'ятниця, 22 березня 2013, 15:57

Конкурент Тетяни Засухи по 94 округу на парламентських виборах, опозиціонер Віктор Романюк, який переховується в Європі від переслідування, був заарештований поліцією Італії в Мілані.

Про це "Українській правді" повідомила дружина опозиціонера Ганна Романюк.

"Віктора Романюка сьогодні вночі арештували в Італії. Тримають зараз в тюрмі в Мілані", - повідомила Ганна.

"О 4 ранку увірвалися в готель і забрали в тюрму разом з дружиною. Дружину випустили, а він там", - додала дружина.

Інформацію про затримання "Українській правді" підтвердив адвокат Романюка - Микола Мотрук.

Віктор Романюк
Віктор Романюк

Він заявив, що дізнався про це рішення суду лише зараз у п’ятницю на судовому засіданні Шевченківського райсуду, який намагається обрати запобіжний захід Романюку.

"Зараз намагаються обрати щодо Романюка запобіжний захід -  тримання під вартою. Сьогодні була перша частина засідання. Слідство повністю приховувало від нас матеріали справи, хоча ми неодноразово зверталися в суд і суд давав відповідь, що на розгляді у них немає жодних матеріалів про застосування запобіжного заходу -  тримання під вартою або приводу щодо Романюка", - обурився адвокат.

"Сьогодні в слуханні вияснилось, що ще 4 лютого було таке звернення. Це стало для нас повною несподіванкою. У нас була інформація, що слідчий збирався з таким клопотанням звернутись, тому ми звертались до суду, але дали відповідь, що ніхто з таким клопотанням не звертався", - заявив адвокат.

Він додав, що слухання відкладено на понеділок на 4 годину.

Як відомо, раніше  повідомлялося, що Романюк змушений був виїхати за кордон через тиск на нього та його підприємство ТОВ "Мако".

Підприємство займається науковою діяльністю в галузі фармацевтики та розташоване у Львові за адресою вул. Промислова 50/52.

Його директора намагаються притягнути до кримінальної відповідальності. На сьогодні вже відкрито чотири кримінальних провадження.

На виборах до парламенту 28 жовтня представник Об'єднаної опозиції Віктор Романюк переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху (ПР) із відривом майже у 10 тисяч голосів.

В результаті рішень Васильківського та Обухівського районних судів 33 тисячі голосів виборців ОВК визнала недійсними і віддала перемогу "регіоналці" Тетяні Засусі.

Віктор Романюк і Тетяна Засуха на ОВК 94. Фото Оксани Коваленко, УП
Віктор Романюк і Тетяна Засуха на ОВК 94. Фото Оксани Коваленко, УП

5 листопада у ЦВК визнали недійсними результати волевиявлення у п'яти одномандатних округах, серед яких округ № 94 в м. Обухів. Романюк подав позов до Європейського суду з прав людини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News