У Банкової два варіанти виборів мера Києва - ЗМІ

Субота, 23 березня 2013, 18:18

У ситуації з призначенням дати виборів київського мера на Банковій розглядають два варіанти: не проводити вибори в Києві взагалі до 2015 року або провести вибори мера без Київради.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на інформовані джерела.

За даними джерел, у разі проведення виборів у 2013 році в плани Банкової не входить об'єднання повноважень мера і голови адміністрації і передача всієї повноти виконавчої влади від призначеного президентом голови КМДА всенародно обраному меру.

Реклама:

"Виходить, такий собі мер-пер без влади. Зате влада - з головою адміністрації і старою ручною Київрадою, яка іншою для регіоналів апріорі бути не може. Інакше вони просто втрачають Київ", - йдеться в статті.

Оглядач зазначає, що в ситуації, що склалася, опозиція зіграла на руку владі, підтримавши у першому читанні постанову про чергові вибори в столиці.

"Тобто питання про те, планові вони (вибори) або дострокові (навколо чого, власне, ламалося стільки списів), відпадає сам по собі. Внаслідок влада, руками КСУ, використовуючи одну з існуючих правових колізій (а всі чергові вибори в Україні повинні проводитися раз на п'ять років і одночасно), з легкістю перенесе вибори в Києві на 2015 р. Щоб уніфікувати з іншими місцевими виборами", - пише автор статті.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування