Прем'єр каже, що Тимошенко за Щербаня без доказів не посадять

Понеділок, 25 березня 2013, 08:55

Прем'єр Микола Азаров продовжує запевняти, що в справі Юлії Тимошенко немає політичного підґрунтя і її бездоказово у справі Щербаня не осудять.

Про це він сказав в інтерв'ю російському телеканалу "Мир".

"Ще раз підкреслюю: жоден суддя не наважиться визнати людину невинною при такій увазі світової громадськості, юридичної громадськості", - заявив він, коментуючи справу про вбивство Євгена Щербаня, де обвинувачення висунуто Тимошенко.

"У нас діє комісія спостерігачів від Європейського парламенту у складі колишнього президента Польщі Кваснєвського, колишнього голови Європарламенту Кокса. З ними приїжджають зазвичай значна кількість юристів. Вони вивчають всі ці матеріали. Ну хто в таких умовах зважився б, скажімо, йти на якусь підміну понять або незаконне прийняття рішень?", - запитав Азаров.

Прем'єр довго переказував також історію про свій німецький суд з Тимошенко.

Азаров розповів, що півроку тому під час інтерв'ю передав кореспонденту німецького телеканалу ARD висновок американського суду, за яким було засуджено Павла Лазаренка.

"Там на кожній сторінці було написано, що Тимошенко була спільницею Лазаренка. Що вона звинувачується в шахрайстві ", - зазначив він.

Після того, як журналіст випустив це в ефір, Тимошенко подала в суд.

"Земельний суд Гамбурга почав цей процес. І ось наприкінці минулого року цей суд виніс своє рішення - відмовити в позові, оскільки прем'єр-міністр України не сказав нічого такого, що не відповідало б дійсності. Таким чином, європейський суд підтвердив те, що було сказано в обвинувальному висновку американського суду", - розповів Микола Азаров.

"Є ще одна обставина, на яку вказав суд Гамбурга у своєму рішенні. Те, що Юлія Тимошенко не була притягнена Сполученими Штатами до кримінальної відповідальності за тим обвинуваченням, що містилися в справі Лазаренка, зовсім не означає, що вона невинна ", - зазначив Азаров.

"Всьому українському народу і всій Україні давним-давно було відомо, що була така група "Тимошенко-Лазаренка", яка скоювала операції з виведення грошей з території України, за що Лазаренко і отримав кримінальне покарання. Тимошенко його не отримала просто з тієї простої причини, що вона була депутатом і користувалася депутатською недоторканністю. Але хіба те, що вона була при владі, означає, що вона невинна? Ні, не означає ", - зазначив Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування