Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров торгується з "Газпромом": Великі держави не можуть диктувати умови

Понеділок, 25 березня 2013, 09:11

Прем'єр Микола Азаров пропонує "Газпрому" визначиться, що краще: продавати Україні менше газу, але дорожче або більше, але дешевше.

 Про це він сказав в інтерв'ю російському телеканалу "Мир".

 "Зараз ціна на газ, який ми купуємо в Росії, складає 530 доларів за тисячу кубометрів. Таких цін на ринку немає! Більш того, це змусило нас значно скоротити споживання газу. А вигідно це "Газпрому"? Ми ж і далі будемо скорочувати (закупівлі) ", - заявив Азаров.

"По суті, "Гаазпром" втрачає найбільшого покупця. Ось тут треба зважити: у вас або є ожливість більше продати товару за дешевшою ціноюі, або менше, але за дорогою. Що для вас більш вигідно, порахуйте самі", - наголосив прем'єр .

На запитання про Митний союз, Азаров сказав: "Не можна великим державам, навіть дружнім, диктувати умови (меншим державам)".

"Україна як незалежна держава пов'язана цілою низкою міжнародних відносин. Вона раніше Росії вступила до СОТ. Перед нами стоїть дуже просте питання: або ми виходимо з СОТ, приєднуючись до Митного союзу. Або ми повинні переглядати наші відносини з СОТ. Все це важко і малопродуктивне ", - пояснив він.

"Зараз на першому етапі ми станемо спостерігачами в Митному союзі і будемо поступово адаптуватися і пристосовуватися, можливо, до нового формату співробітництва з країнами, які увійшли до Митного союзу", - сказав Азаров.

Український прем'єр також негативно прокоментував ситуацію з Кіпром.

"У нас сильні держави або ті, які вважають себе сильними, або міжнародне співтовариство, останні 10-15 років отримали право втручатися, причому іноді грубо втручатися, нав'язувати якісь свої рішення", - обурився він.

За його слоам, Кіпр діяв як країна, що установила пільгову систему оподаткування і саме цим був привабливим.

"І раптом зараз їх змушують приймати конфіскаційні рішення. Ну це все одно, що у вас відняти частину вашої власності. Це створює надзвичайно небезпечний прецедент для роботи світової фінансової системи", - зазначив Азаров

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування