Вирок Лозінському в касації оскаржували і захист, і обвинувачення - ЗМІ

Понеділок, 25 березня 2013, 15:41

Вирок колишньому народному депутату Віктору Лозінському в касаційному порядку оскаржували захист і обвинувачення, вимагаючи пом'якшення та посилення покарання відповідно.

Про це повідомило у понеділок джерело в Генпрокуратурі, пише "Інтерфакс-Україна".

"Генеральна прокуратура подавала касаційну скаргу на м'якість вироку Лозінському, визначеного судом попередньої апеляційної інстанції .... і просила призначити міру покарання у вигляді 15 років позбавлення волі, тобто, залишити в силі рішення суду першої інстанції і скасувати ухвалу апеляції, яка пом'якшила вирок", - повідомило джерело.

Також, як розповів співрозмовник, в своїй касаційній скарзі Генпрокуратура оспорювала правильність кваліфікації злочинів, скоєних іншими фігурантами цієї справи.

"У цьому суд частково задовольнив касацію Генпрокуратури", - повідомило джерело.

З іншого боку захист Лозінського подавав касаційну скаргу, в якій мова йшла не тільки про перекваліфікацію злочинів. Захист наполягав на закритті кримінальної справи щодо Лозінського у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Вищий спецсуд частково задовольнив касацію захисту і пом'якшив вирок колишньому народному депутату до 10 років позбавлення волі.

Як відомо, Вищий спецсуд змінив статті обвинувачення Лозінському, зняв з нього обвинувачення в убивстві, встановивши, що його умисел був спрямований на хуліганські дії.

Таким чином з переліку статтей, за якими засуджений Лозінський, найжорсткішою стала не стаття про вбивство, а ст. 121 КК - умисні тяжкі ушкодження, що спричинили смерть потерпілого.

Спочатку суд засудив Лозінського за вбивство селянина Валерія Олійника до 15 років ув'язнення, Апеляційний суд постановив 14 років ув'язнення.

Тепер, після рішення Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ, Лозінський проведе за гратами загалом 10 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News