Рибак каже про "фінішну пряму" і хоче "кроку назустріч" від ЄС

Вівторок, 26 березня 2013, 11:17

Україна сподівається на допомогу Польщі та Литви у підписанні Угоди про асоціацію України з Євросоюзом на саміті "Східного партнерства" в листопаді у Вільнюсі.

Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак у Варшаві під час засідання Парламентської асамблеї Польщі, Литви та України, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що повноправне членство в ЄС залишається стратегічною метою України.

За словами Рибака, українська влада вийшла на "фінішну пряму" для підписання Угоди про асоціацію.

Спікер зазначив, що українська влада усвідомлює, що Євросоюз для підписання документу вимагає від українців реалізації низки реформ.

За його словами, українці готові їх втілювати у життя, але, водночас, Україна потребує "кроку назустріч" та "відчинених дверей".

Голова Верховної Ради сказав, що документ також дозволить втілювати європейські стандарти в Україні.

Він висловив сподівання, що за сприяння Польщі та Литви українцям вдасться "зблизити позиції" з Євросоюзом.

Голова польського Сенату Богдан Борусевич та голова литовського Сейму Відас Гядвілас під час своїх промов запевнили, що вони підтримують європейську інтеграцію України та підписання Угоди про асоціацію.

Вони відзначили, що підписання цього документа стане успіхом не лише української влади, а й прихильників вступу українців до ЄС.

"Ми будемо виступати за те, аби (на саміті "Східного партнерства") було підписано Угоду про асоціацію України з ЄС", - сказав Борусевич.

Глава Сейму Литви, яка головуватиме в ЄС у другій половині року, назвав важливим підписання Угоди про асоціацію з Україною не лише для Києва, Варшави та Вільнюса, але й для усього Євросоюзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування