Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка розповів у Стразбурзі про "феномен" української прокуратури

Вівторок, 26 березня 2013, 12:22

Процес реформування органів прокуратури має відбуватися з урахуванням національних особливостей України.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка під час робочих консультацій у Стразбурзі, повідомляє прес-служба ГПУ.

За його словами, Україна "не має наміру і не буде зупинятися тільки на етапі реалізації норм нового кримінально-процесуального кодексу".

"На сьогоднішній день, президентом чітко визначені основні напрямки євроінтеграційних процесів у нашій країні, які передбачають, зокрема, реформування судової системи, органів прокуратури та органів внутрішніх справ", - сказав Пшонка.

"Ідеальної моделі органів прокуратури в світі не існує. Адже кожна з них має свої переваги і свої недоліки. Феномен сучасної української прокуратури, як органу публічної влади, ми визначаємо в контексті соціально-політичних умов її організації та функціонування, національних традицій і особливостей правової культури держави", - наголосив він.

Генпрокурор також додав, що такий підхід, сьогодні ставить перед законодавцями питання про нове визначення правового статусу органів прокуратури.

Як повідомила прес-служба, українська делегація у складі Пшонки, радника президента Андрія Портнова та першого віце-спікера Ігоря Калетніка перебувають у Страсбурзі де проходять Консультації високого рівня щодо реформи органів прокуратури в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування