Начальник рятувальників: "Наші співробітники зробили все, що могли"

Вівторок, 26 березня 2013, 14:23

Співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій під час снігопадів у Києві зробили все, що могли.

Про це в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ розповів керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

"Потрібно розділяти функції нашої структури та міської влади. Ми повинні робити спільну справу, але кожен зі своєї позиції, щоб зусилля не змішувалися", - зазначив він.

За словами Болотських, ДНС провела масову інформаційну роботу щодо попередження населення про насування стихії і завчасно виставила пункти обігріву, розмітила на дорогах спецтехніку підвищеної прохідності.

"Наші співробітники зробили все, що могли. Проте, оцінюючи загальну ситуацію, звичайно, виникає маса питань. Потрібно уточнювати план організації взаємодії між усіма структурами, які задіяні в ліквідації надзвичайної ситуації", - сказав чиновник.

"Потрібно постійно перевіряти справжній стан справ зі снігоприбиральною технікою у структурі міста, на яку покладено завдання по очищенню доріг. Реальна інформація не відповідає даним, які подаються в штаб", - додав Болотських.

Крім того, коментуючи інформацію про те, що співробітники ДНС нібито вимагали від водіїв плату за визволення їх автомобілів зі снігових заметів, він сказав: "Ми з цією ситуацією вже розібралися. На місце інциденту виїжджала моя спеціальна група".

"З'ясувалося наступне: до вантажівки, яка потрапила в замет, під'їхав якийсь трактор, тракторист запропонував допомогу за винагороду. Волонтери, які побачили це, повідомили, що тракторист нібито був рятувальником", - розповів Болотських.

За його словами, у ДНС немає тракторів, але є тягачі, з відповідними знаками і символікою служби.

"По-друге, в місцях утворення заторів на дорогах з'явилися цілі групи людей, які організовують допомогу застряглим машинам за винагороду. ДНС до цього ніякого відношення не має. Ми поговорили з волонтерами, які поширили інформацію, вони вибачилися за непорозуміння", - сказав чиновник.

"Крім того, ми маємо намір зустрітися з волонтерами та обговорити взаємодію і спільну роботу в надзвичайних ситуаціях", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування