Кожара пояснив, від чого залежить позиція України у Митному союзі

Середа, 27 березня 2013, 08:11

Україна у своїх взаєминах з Митним союзом буде керуватися міжнародними зобов'язаннями, думкою громадян і висновками експертного середовища.

Про це заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара в інтерв'ю "Російській газеті".

"Україна завжди підкреслювала свою зацікавленість у розвитку співробітництва з усіма країнами СНД і усвідомлює важливість Митного союзу як основного зовнішньоторговельного партнера, загальний товарообіг з країнами-членами якого, в 2012 році перевищив 60 мільярдів доларів", - уточнив він.

"У той же час Україна, як член світової спільноти, приділяє пріоритетну увагу інтеграції в глобальну торговельну систему, що, як і наші російські партнери, ми розглядаємо в якості найважливішої умови для стабільного економічного розвитку країни", - додав міністр.

Кожара нагадав, що Україна однією з перших серед країн СНД вступила до Світової організації торгівлі.

"Тому, розглядаючи пропозиції наших партнерів з приводу вступу до Митного союзу, ми виходимо з вже наявних міжнародних зобов'язань, у тому числі і перед СОТ", - додав він.

"При розгляді різних векторів розвитку та прийнятті рішення про вибір пріоритетного напрямку для подальшого руху нашої країни, керівництво України зобов'язане рахуватися і з волею українського народу", - зазначив міністр.

"Ні для кого не секрет, що ідеї участі у Митному союзі і продовження євроінтеграційного курсу мають приблизно рівне число прихильників. Виходячи з цього, ми повинні проявляти зваженість і прислухатися до думки наших громадян, а також спиратися на висновки експертного середовища, в першу чергу з числа економістів, а вони неоднозначні", - підсумував Кожара.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News