Влада Тернополя намагається заборонити марш опозиції - "Свобода"

Середа, 27 березня 2013, 16:22

Тернопільська облдержадміністрація намагається заборонити акцію протесту опозиційних сил "Вставай, Україно!".

Про це повідомляє прес-служба партії "Свобода".

"Тернопільська облдержадміністрація подала в Тернопільський окружний адмінсуд позов із вимогою заборони 29 березня мирне зібрання громади Тернопільщини. Таким чином влада намагається зірвати протестну акцію громади", - зазначили у партії.

"Ми розуміємо, що ця влада не хоче почути думку людей. Але ми впевнені в тому, що громада, незважаючи на жодні перешкоди, прийде і висловить свій протест нинішньому режиму окупантів. Ніхто й ніщо не зупинить українців, які борються за свої права на своїй, Богом даній землі", - заявив глава Тернопільської облорганізації "Свободи" Володимир Стаюра.

Судове засідання за позовом Тернопільської ОДА щодо заборони на проведення акції протесту "Вставай, Україно!" відбудеться у середу о 15-й годині в Тернопільському окружному адмінсуді.

Облдержадміністрація вимагає обмежити реалізацію права на проведення масових зібрань шляхом заборони опозиційним партіям проводити з 29 березня по 29 травня 2013 року акції протесту.

ОДА в своєму позові до суду стверджує, що проведення акції не відповідає вимогам чинного законодавства та порушує права та інтереси мешканців Тернополя.

Позивачі зазначають, що "акція протесту, згідно з повідомленнями інтернет-видань буде супроводжуватися відвідуванням учасниками акцій державних установ - обласної державної адміністрації, міліції, прокуратури тощо".

"Зазначається, що марш рухатиметься вулицями Валова і Листападова, хоча цими вулицями марш не проходитиме. Тернопільська ОДА вводить в оману мешканців краю…", - уточнили в прес-службі "Свободи".

Сама акція опозиції має відбутися 29 березня на площі біля пам'ятника Степану Бандері.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...