Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовився визнати незаконними 5 засідань парламенту

Середа, 27 березня 2013, 12:21

Вищий адмінсуд відмовив депутату від "Батьківщини" Юрію Одарченку в задоволенні позову про визнання незаконними результатів 5 засідань парламенту.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні суду в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Одарченко просив визнати протиправними рішення Верховної Ради на п'яти пленарних засіданнях в грудні 2012 року і січні 2013 року через непроведення поіменної реєстрації депутатів на них.

Як пояснив депутат, у грудні минулого року набув чинності закон "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України".

Згідно з цими змінами, в Регламенті діють норми, які регулюють порядок реєстрації народних депутатів для участі в пленарних засіданнях парламенту і встановлюють порядок голосування народними депутатами на пленарних засіданнях.

Згідно з цими нормами, перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться особиста реєстрація народних депутатів на підставі пред'явлення депутатського посвідчення та підтвердження своєї присутності підписом.

У залі засідань народний депутат реєструється за допомогою електронної системи, що виключає здійснення реєстрації замість народного депутата іншою особою.

На думку Одарченка, таким чином, за кожного з депутатів міг реєструватися будь-який інший депутат, тому прийняті на даних 5 засіданнях парламенту рішення є протизаконними.

Депутат пообіцяв, що буде і далі відстоювати це питання в суді.

"Наступні позови з цього приводу будуть, але під іншим кутом зору", - сказав він.

За словами Одарченка, він не має наміру звертатися до Європейського суду з прав людини, "так як внутрішні проблеми треба вирішувати всередині країни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування