Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок пожалівся президенту ПАРЄ на "скочування до диктатури"

Середа, 27 березня 2013, 14:54

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив президенту ПАРЄ Жану-Клоду Міньйону, що в Адміністрації президента України намагаються переписати Конституцію "під себе".

Про це він сказав голові Парламентської асамблеї Ради Європи під час зустрічі у Верховній Раді у середу, повідомляє прес-служба "Свободи".

Тягнибок поінформував Міньйона, що опозиційні фракції у ВР, попри різну ідеологію, мають єдину мету – встановити чіткі правила політичних відносин в державі, відродити парламентаризм та його ключові принципи, "оскільки основними проблемами є скочування України до диктатури і тотальна корупція".

Один зі способів узурпації влади, сказав він, – це намагання Банкової переписати Конституцію "під себе".

За словами Тягнибока, через Конституційну Асамблею, яка формується несправедливо і підпорядковується президенту, влада намагається внести зміни до Конституції щодо виборів президента у парламенті. Тому жоден із представників опозиції не бере у ній участі.

Лідер "свободівців" також пожалівся на "тотальну фальсифікацію" парламентських виборів 2012 року та прагнення влади переписувати виборче законодавство перед кожними виборами.

"Три опозиційні сили – "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" – за партійними списками отримали більше мандатів, ніж Партія регіонів і комуністи, однак за рахунок мажоритарних округів партії влади та її сателітам комуністам вдалося сформувати більшість", - сказав Тягнибок.

"Тому зараз Партія регіонів знову хоче переписати виборчий закон, щоби вибори відбувалися виключно за мажоритарною системою", - додав він.

Також Тягнибок зазначив, що влада всіляко прагне призначити вибори в Києві на 2015 рік, внаслідок чого мешканців столиці ще 2,5 роки буде позбавлено права обрати міську владу.

Він також за реформу правоохоронних органів, "бо Україна перетворюється на поліцейську державу" і "на сьогодні фінансування міліції, СБУ та прокуратури є більшим, ніж фінансування армії".

"Тотально порушується законодавство з боку правоохоронних органів щодо громадян, зокрема під час акцій протесту. Свавілля дійшло тої межі, що представники міліції не зважають на статус народного депутата, як це було, коли народні депутати від "Свободи" захищали громадян біля Гостинного двору в Києві; спецпідрозділи міліції били та затримували всіх підряд", - сказав Тягнибок.

Також докорінних змін потребує судоустрій, сказав Тягнибок. Він переконаний, що суддів має вибирати і відкликати громада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОХотіла відкрити бізнес: у Дніпрі дівчина намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
У Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...