Оцінку доказів у справі Щербаня дає суд - ГПУ відповіла Власенко

Середа, 27 березня 2013, 19:27

Згідно з чинним законодавством, оцінку доказів у кримінальному провадженні дає суд.

Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури, коментуючи заяви захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

"Згідно з чинним законодавством, оцінку будь-яких доказів, в тому числі, свідчення у будь-якій кримінальній справі надає лише суд", - відповіли в ГПУ на прохання захисту Тимошенко не враховувати свідчення у кримінальному провадженні про вбивство Євгена Щербаня, бо їх давали з посиланням на інших осіб, а також під тиском.

На уточнююче запитання про вимоги адвокатів допитати як свідків у справі Щербаня українських бізнесменів Віталія Гайдука і Сергія Таруту, в прес-службі зазначили, що "прийняття таких рішень так само відноситься до компетенції суду. Слідчими ж у справі вказані особи були вже неодноразово допитані ".
 
Як відомо, Власенко на прес-конференції в Києві 27 березня заявив, що захист Тимошенко в середу звернеться до Генпрокуратури з проханням не враховувати свідчення свідків у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Щербаня, бо вони давали їх з посиланням на інших осіб, а також під тиском.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News