Захист Тимошенко просить суд не враховувати свідчення останніх свідків

Середа, 27 березня 2013, 13:56

Адвокати Юлії Тимошенко просять слідство на стадії підготовки остаточного обвинувачення не враховувати свідчення Ігоря Мар'їнкова, Сергія Зайцева, Володимира Щербаня, Руслана Щербаня та Петра Кириченка.

Про це на прес-конференції 27 березня заявили захисники екс-прем'єра Сергій Власенко та Олександр Плахотнюк.

"Сьогодні захистом підготовлено звернення відповідно до статті 94 КПК про те, щоб не враховувати під час підготовки остаточного обвинувачення свідчення Ігоря Мар'їнкова, Сергія Зайцева, Володимира Щербаня, Руслана Щербаня та Петра Кириченка", - сказав Власенко.

За його словами, захист має право просити не враховувати свідчення Мар'їнкова, Зайцева та Володимира Щербаня, оскільки в своїх свідченнях вони спираються на слова третіх осіб і не мають жодних інших доказів вини Тимошенко.

Крім того, наголосив Власенко, на низку свідків чинився тиск. Так зокрема, проти Сергія Зайцева у березні 2012 року Нікопольська прокуратура порушила 2 кримінальні справи за статтями 91 та 191 Кримінального кодексу, після чого "за сприяння Петра Кириченка, Зайцев дав свідчення проти Тимошенко, і 20 листопада 2012 року Нікопольська прокуратура закрила справи проти нього".

Також захист вважає, що під тиском дав свої свідчення син Євгена Щербаня Руслан, оскільки 18 лютого в належних йому угіддях було вбито людину з рушниці, яка, за інформацією адвокатів, також належала Руслану Щербаню.

У вбивстві був обвинувачений водій Щербаня Новіков, але ця людина так і не сіла в тюрму, що, на думку адвокатів, свідчить про те, що на нього просто переклали вину за чужий злочин.

"І після цього всього у квітні Щербань почав говорити про причетність Юлії Тимошенко до вбивства його батька", – сказав Власенко.

Крім того, він нагадав, що проти дружини Петра Кириченка була порушена кримінальна справа, і вона була затримана за незаконний продаж свого майна (за допомогою Володимира Пилипенка – найближчого соратника Андрія Портнова).

"15 листопада її відпустили, а вже 18 листопада її чоловіка (Петра Кириченка) допитали за допомогою скайпу співробітники СБУ. І Петро Кириченко, який 17 років мовчав, раптом почав давати свідчення проти Тимошенко", – розповів Власенко.

Після цього справи проти дружини Кириченка були закриті, майно повернуте і одразу ж продане.

На запитання журналістів, чи відомо захисту, які ще свідки будуть допитані у справі, адвокати заявили, що цю інформацію їм не дають.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування