Укргідрометцентр прогнозує "середнє" підтоплення у Києві

Четвер, 28 березня 2013, 10:08

В Українському гідрометцентрі підтверджують небезпеку підтоплень в окремих районах столиці.

Про це повідомила начальник відділу гідрологічних прогнозів Гідрометцентру Вікторія Бойко, передає "Комерсант-Україна".

Вона зазначила, що за уточненими даними, рівень Дніпра складе 650-710 см вище умовного нуля.

Подібний підйом води був відзначений в 1994 і 2004 роках, а масштабна повінь 1979 року (тоді підтопило значну частину Подолу, Труханів острів і Гідропарк) проходило на рівні 839 см вище умовного нуля.

"Нинішній рівень - середній, він не представляє небезпеки для житлових районів і промислових об'єктів міста", - уточнила Бойко.

"Однак підвищується ризик затоплення зон відпочинку біля Дніпра, дніпровських островів, прилеглої до річки дачної забудови в районі Воскресенських садів, Осокорків. Вода може вийти на знижені ділянки", - повідомила вона.

Представник гідрометцентру уточнила, що рівень води у Канівському водосховищі буде знижений, що також зменшить ризик підтоплення столиці.

За словами Бойко, процеси танення снігів в басейні Дніпра вище Києва підуть на початку квітня і досягнуть піку в другій половині місяця.

У свою чергу глава КМДА Олександр Попов попросив киян проявити пильність та повідомляти відповідні служби про місця скупчення талої води.

Про будь-які прояви підтоплень міська влада просить повідомляти за телефоном 15-51.

За дорученням Попова у кожному районі створені оперативні групи та визначені відповідальні за координацію дій під час паводку.

Для цілодобового спостереження за рівнем води у столиці розгорнуті водомірні пости у Гідропарку, біля мосту Метро, а також у районах водозаборів Деснянської та Дніпровської водозабірних станцій, дюкерів та об’єктів, які знаходяться у зоні впливу шкідливої дії повені.

Окремий план заходів уже реалізує і столичний метрополітен, повідомляє прес-служба КМДА.

Під час наради також розглядалося питання можливого обмеження руху транспорту у випадку повені. Так, влада закликатиме мешканців міста не виїжджати на вулиці власним автотранспортом. За необхідності деякі вулиці міста перекриватимуть.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування