Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вінниця створила свою поліцію

П'ятниця, 29 березня 2013, 12:59

Вінницька міська рада 29 березня вирішила створити комунальне підприємство "Муніципальна поліція".

За відповідне рішення проголосував 41 з 43 депутатів, які взяли участь у сесії міськради (всього в міськраді 50 депутатів), передають "Українські новини".

Згідно з рішенням, КП "Муніципальна поліція" створюється з метою захисту майна, забезпечення прав і законних інтересів суб'єктів господарювання, фізичних осіб, органів влади та місцевого самоврядування.

"Ми створюємо "Муніципальну поліцію" за зразком європейських міст. Це буде орган, контролюючий підтримання порядку у місті - парковки, прибирання вулиць, вивезення сміття та інших локальних питань щодо поліпшення життя в місті", - сказав мер Вінниці Володимир Гройсман.

Міськрада також затвердила проект статуту "Муніципальної поліції" з фондом 1,3 мільйона гривень та реєстрацією по вул. Р. Скалецького, 29.

Управління "Муніципальної поліцією" передбачається координувати міською владою через департамент комунального господарства міськради.

Як відомо, у вересні 2011 року виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради заявив про намір створити муніципальну поліцію до кінця 2011 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування