Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США кажуть, що в змозі захистити себе і Південну Корею

Субота, 30 березня 2013, 09:04

Американський Білий дім всерйоз сприйняв заяву Північної Кореї про її вступ у стадію війни з Південною Кореєю.

Про це заявила в ніч на суботу офіційний представник Ради національної безпеки США Кейтлін Хайден, передає Інтерфакс.

"Ми звернули увагу на повідомлення про нові неконструктивні заяви Північної Кореї. Ми сприймаємо ці загрози серйозно і підтримуємо тісні контакти з нашими південнокорейськими союзниками", - заявила вона.

"Ми також звернули увагу на войовничу риторику і загрози, яка продовжується тривалий час, сьогоднішня заява пролунала в тому ж ключі", - зазначила Хайден.

Вона додала, що США повністю в змозі захистити себе і своїх азіатських союзників.

"Ми продовжимо вживати додаткові заходи проти північнокорейських загроз, включаючи реалізацію наших планів щодо розміщення радарів наземного базування раннього попередження і перехоплення", - підкреслила офіційний представник Ради національної безпеки США.

Як повідомлялося, в ніч на суботу офіційне північнокорейське Центральне телеграфне агентство Кореї розповсюдило повідомлення про те, що відносини КНДР і Південної Кореї вступають в "стан війни".

"З цього часу відносини між Північчю і Півднем вступають у стан війни, і всі виникаючі між Північчю і Півднем питання будуть вирішуватися відповідним чином", - йдеться в повідомленні.

У ньому також наголошується, що "ситуація на Корейському півострові, що перебувала в стані ні миру, ні війни, завершилася".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування