Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль назвав "маразмом і абсурдом" провадження щодо нього і Яценюка

Неділя, 31 березня 2013, 20:20

Відкрити кримінальне провадження стосовно народних депутатів може тільки генеральний прокурор.

Про це йдеться в заяві нардепа від "Батьківщини" Геннадія Москаля у відповідь на повідомлення чернівецького облуправління міліції про відкриття кримінального провадження щодо нього та Арсенія Яценюка за перешкоджання діяльності працівників правоохоронних органів.

"Хочу нагадати Шевченківському райвідділу Чернівців – завдяки такому "прекрасному і фантастично прогресивному" новому КПК відкрити кримінальне провадження стосовно народних депутатів може тільки генеральний прокурор", - зазначив Москаль.

Москаль констатував, що, згідно зі статтею 343 Кримінального кодексу, за якою почато кримінальне провадження, перешкоджання роботі працівника правоохоронного органу карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до трьох місяців.

Він назвав дане провадження "повним маразмом і абсурдом".

"Звідки Яценюку і Москалю було відомо, що це працівники правоохоронних органів?", - запитує нардеп.

За його словами, на машині були номери, що не значаться в базі ДАІ і не вказують на приналежність авто до правоохоронних органів. Троє людей, що сиділи в машині, не були одягнуті в форму будь-якого правоохоронного органу, не представлялися співробітниками й казали, що вони працюють на Чернівецькому дріжзаводі.

"Оскільки я проживаю в Чернівцях, то достеменно знаю, що дріжзавод вже 10 років не працює. А може, на приналежність автівки до міліції вказувала "шапочка" таксі, яку знайшли в багажнику?", - зазначив Москаль.

Крім того, підкреслює він, коли на місце приїхала оперативно-слідча група, ці люди їм теж не сказали, що вони працівники правоохоронних органів.

"Багажник відкрив сам водій, що чітко зафіксовано на відео. Керівництво УМВС області, що теж прибуло на місце, категорично сказало, що авто не їхнє", - стверджує нардеп.

Крім того, він досі сумнівається, що ці люди були співробітниками УМВС.

"Здається, вони просто взяли удар на себе шляхом відкриття провадження, яке нічим не закінчиться. МВС чітко не вказало, до якої служби належать працівники. Якщо вони себе ідентифікують, як працівники кримінальної розвідки, то де гарантія, що з Яценюком і мною не могло статися те саме, що сталося з Георгієм Гонгадзе?", - запитує Москаль.

Крім того, він стверджує, що, згідно з внутрішніми інструкціями, в разі розшифровки працівники міліції мали би повідомити своє безпосереднє керівництво, яке прибуло б на місце. Але цього не сталося.

"Автівка була задіяна з моменту появи Арсенія Яценюка в області, і просто не може такого бути, щоб шляхи "бандитів", за якими нібито слідкувала наружка, весь день перетиналися зі шляхами лідера опозиції", - додав Москаль.

Він також запропонував відкрити кримінальне провадження також щодо екс-президента Віктора Ющенка, який під час президентської кампанії на плато Ай-Петрі виявив за собою наружку, і силами своєї охорони знешкодив її.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...