Макеєнко тиском легалізував рішення по Власенку

Понеділок, 4 березня 2013, 07:55

Більшість регламентного комітету відмовилась переглядати рішення про звернення до суду з проханням позбавити бютівця Сергія Власенка депутатського мандату.

Про це Українській правді після завершення засідання повідомив депутат Микола Княжицький.

"Щойно відбулося засідання комітету, на якому голова комітету Макеєнко, не надавши протоколів попереднього засідання, на якому нібито розглядалася справа Власенка, не надавши документів і не надавши опозиції можливості взяти участь в обговоренні, затвердив рішення", - сказав Княжицький.

"Макеєнко запитався у присутніх, хто проти, щоб скасувати попереднє рішення, яке нібито було прийнято в середу. Представники від більшості підняли руки, що вони проти. Після цього Макеєнко закрив засідання", - додав депутат.

Фото Миколи Княжицького
Фото Миколи Княжицького

"Опозиція переконана, що рішення, ухвалене в середу було сфальсифіковане. Тоді члени комітету від опозиції не були повідомлені", - наголосив він.

У свою чергу депутат від УДАРу, перший заступник голови комітету Валерій Карпунцов заявив, що в понеділок відбулася "така сама подія, як 27 лютого". "Не було засідання комітету в розумінні засідання. Не було розгляду в такому розумінні, як це передбачено законом про регламент", - заявив він.

"Голова комітету від Партії регіонів, плюс математична кількість – це партія регіонів і її сателіти від комуністичної партії", - пояснив Карпунцов.

"Відбулося так само, як у 2004 в ЦВК визнавали Януковича президентом. Всі протестують, а Сергій Васильович (Ківалов - УП) проголошує обраним Віктора Януковича", - додав Карпунцов.

Як відомо, голова ВР Володимир Рибак звернувся до ВАСУ з проханням позбавити Сергія Власенка депутатського мандату на підставі рішення регламентного комітету, який нібито відбувся у середу.

Водночас депутати від опозиції, які є членами комітету, заявили, що у середу комітет не збирався, а тому жодного рішення не приймав.

Тому Макеєнко скликав засідання комітету на понеділок.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування