Пишний просить Макеєнка назвати тих, хто позбавляв Власенка мандата

Понеділок, 4 березня 2013, 17:57

Перший замглави регламентного комітету Андрій Пишний вимагає оприлюднення протоколу та стенограми засідання, на якому Сергія Власенка позбавили мандату.

Як повідомляє "Батьківщина", Пишний направив депутатські звернення до голови та секретаря, в яких, зокрема, просить оприлюднити інформацію про зареєстрованих членів комітету, які підтвердили участь у цьому засіданні.

У зверненнях Андрій Пишний нагадав, що 28 лютого в засобах масової інформації почали з’являтися повідомлення, що напередодні відбулося засідання комітету з питань регламенту, на якому було прийняте рішення про позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата.

Проте, наголосив Андрій Пишний, жодного засідання регламентного комітету протягом лютого 2013 року не проводилося.

"Члени регламентного комітету не були проінформовані ні про ймовірне його проведення, ні про орієнтовний порядок денний. З жодними рішеннями, більше того, навіть з проектами рішень регламентного комітету, які б стосувалися здійснення депутатських повноважень депутатом Власенком, ми ознайомлені не були", - йдеться в документі.
 
Більш того, нагадав депутат, "на момент засідання Власенко уже давно написав заяву про припинення адвокатської ліцензії - ще 22 лютого".

"Згідно із законом про адвокатуру, така ліцензія припиняється з дня подання відповідної заяви. Водночас регламентний комітет нібито зібрався з цього приводу лише 27 лютого. А отже, жодних підстав для позбавлення депутатських повноважень народного депутата Власенка не було", - підкреслив політик.

Із огляду на це, Пишний "вимагає від голови та секретаря комітету оприлюднити інформацію про відповідальну особу, яка здійснювала повідомлення членів комітету про дату, час та місце проведення засідання 27 лютого та надавала для ознайомлення матеріали про засідання; інформацію про фактично зареєстрованих членів комітету, які взяли участь засіданні; а також надати протокол та стенограму засідання від 27 лютого".

Як відомо, 4 березня більшість регламентного комітету відмовилась переглядати рішення про звернення до суду з проханням позбавити Власенка депутатського мандату.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування