Донька Тимошенко: мама не відмовлялася від етапування до Києва

Понеділок, 4 березня 2013, 19:53

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не відмовлялася від етапування до Києва для участі в допиті свідка у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

Про це заявила донька екс-прем'єра Євгенія Тимошенко після зустрічі з матір'ю в ЦКБ № 5 (Харків).

"Маніпулюють цією інформацією, її викривляють і кажуть, що вона не хоче. Але це не так. Мама просить діяти їх за законом і за рекомендаціями лікарів", - сказала Євгенія.

За її словами, про те, що фахівці Міністерства охорони здоров'я не рекомендують везти Тимошенко до Києва, оскільки це може погіршити стан її здоров'я, екс-прем'єр дізналася від представника омбудсмена Юрія Бєлоусова, який приїхав до неї в неділю.

"Вона попросила дати копію цього висновку їй або її захисникам. І вона написала заяву на ім'я Лутковської (уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської), що просить допомогти у доставці до суду таким чином, який описали лікарі (з німецької клініки "Шаріте" ). Досі цього не сталося", - сказала Тимошенко.

Як відомо, в понеділок вранці прес-служба Держпенітенціарної служби повідомила, що Тимошенко відмовилася як від етапування до Києва, так і від участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Згідно з повідомленням, екс-прем'єр в черговий раз послалася на стан здоров'я і заявила, що співробітники ДПтС повинні враховувати висновки німецьких лікарів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...