Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через опозицію Азаров засумнівався, що виконає обіцянки Європі

Четвер, 7 березня 2013, 17:35

Після чотирьох місяців безрезультатної роботи парламенту у прем'єра Миколи Азарова з'явилися сумніви щодо виконання Україною обіцянок Європі.

Про це глава уряду заявив, відповідаючи на запитання читачів своєї Facebook-сторінки.

На запитання "чи встигне уряд підготувати всі необхідні документи і вирішити поставлені Євросоюзом завдання", які потрібні для підписання угоди про асоціацію з ЄС, Азаров сказав: "Уряд, безумовно, зробить все від нього залежне, щоб підготувати вчасно всі необхідні документи".

"Однак велике питання викликає робота нашого парламенту, тому що прийняття законів, я знаю це з власного досвіду, - процес тривалий, складний і вимагає безперервної і постійної роботи парламенту. І тому після 4-х місяців безрезультатної роботи у мене є певні побоювання", - додав він.

"Але ми зі свого боку готові до конструктивної роботи з парламентом і будемо робити все від нас залежне, щоб в кінцевому підсумку така конструктивна робота нашої Верховної Ради відновилася", - заявив прем'єр.

Відповідаючи на інше запитання, Азаров сказав, що "буквально 10 хвилин тому закінчилася (його) зустріч з паном Коксом, на якій обговорювали питання реалізації планів, намічених з підготовки до листопадового саміту "Україна-ЄС".

"Ми дуже детально обговорили всі питання нашої співпраці, і я роз'яснив позицію України щодо тих проблемних питань, які цікавили пана Кокса", - зазначив прем'єр.

"Ми співпрацюємо і будемо співпрацювати з усіма європейськими політиками, які налаштовані на конструктивну співпрацю з Україною. На превеликий жаль, є й такі політики в Європі, які сприймають Україну у виключно негативному світлі. Вони заздалегідь тенденційно налаштовані щодо всього того, що відбувається на Україн ", - заявив Азаров.

"Але навіть і з такими ми зустрічаємося і, принаймні, викладаємо нашу точу зору. Тому ми відкриті до діалогу, завжди прислухаємося до конструктивної критики, але безумовно, відкидаємо пряме, а іноді і грубе втручання в наші внутрішні справи", - додав глава уряду.

Як відомо, в середу Міністерство закордонних справ України у відповідь на реакцію Держдепартаменту США на спроби позбавити депутата Сергія Власенка мандату попросило міжнародних партнерів не критикувати українську владу.

"Ми закликаємо наших міжнародних партнерів утримуватися від необґрунтованих закидів на адресу законодавчої, виконавчої та судової влади України і сподіваємося на дієву підтримку зусиль із зміцнення засад верховенства права, здійснення комплексного реформування судової системи в Україні, а також реалізації курсу на європейську інтеграцію нашої держави", - зокрема йшлося у заяві відомства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...