Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ: свідчення Кужель спростовують лінію захисту

Четвер, 7 березня 2013, 20:40

Свідчення депутата "Батьківщини" Олександри Кужель суперечать лінії захисту.

Про це заявила замначальника управління процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення Генпрокуратури Лілія Фролова за підсумками допиту у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня. 

"Зокрема, інформація, яку сьогодні всі почули від Кужель спростовує лінію захисту, який на минулому засіданні під час допиту Володимира Щербаня намагався за допомогою політичного інтерв’ю, правда, але все ж таки, переконати в тому, що між Євгеном Щербанем та Павлом Лазаренком не було конфліктів", - йдеться у заяві Фролової, розповсюдженій прес-службою ГПУ.

"Однак, Кужель сьогодні заявила, що голосувала за Лазаренко виключно через наявність колективного рішення в той час, як не підтримувала його дії, працюючи при цьому з Щербанем", - сказала прокурор.

Крім того, за її словами, "свідок під час допиту розказала історію, яка взагалі ніколи не мала місця".

"Коли свідок заявила про начебто наявність у Щербаня якоїсь секретної та компрометуючої інформації про діяльність компанії "Ітера", вона не змогла пояснити, а ні її суті, а ні не навела жодних фактів існування взагалі цієї містичної історії", - сказано в заяві.

"Тим паче, вона, звичайно, знати про це не може, але будь-яких даних, які б це підтверджували, за всі 16 років слідства не існувало і не існує. Тим паче, що саме цю частину своїх свідчень вона, за невідомих нам обставин, в прокуратурі під час спілкування зі слідчими не озвучувала", - пояснила Фролова.

Крім того, прокурор наголосила на тому, що "свідок підтвердила той факт, що Щербань був надзвичайно впливовою людиною в Донецькій області, також підтвердила його значну можливість впливу на всі бізнес-відносини в регіоні та навіть органи державної влади". 

"Вона (свідок) також підтвердила існування контракту між Щербанем та компанією ЄЕСУ, яку очолювала Тимошенко. При цьому сказала, що взагалі не знає нічого про діяльність самої Тимошенко. Крім того зазначила, що не володіє інформацією про бізнес-інтереси Щербаня. А це найбільше має стосунок до суті справи, і ми цього не почули", - сказала Фролова.

Прокурор також додала, що "Кужель не змогла відповісти на жодне запитання представника потерпілих, особливо ті, які стосувалися начебто пропонованої нею допомоги дітям Щербаня".

"Її (Кужель) твердження про причетність спецслужб до вбивства Щербаня взагалі виглядало вже надто надуманим. При цьому, що вона обґрунтувала свою версію лише тим, що начебто її батько працював у певних спецслужбах за радянських часів", - додала прокурор.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування